Social-Juridisk Rådgivning

Den social-juridiske rådgivning er en retshjælp og socialrådgivning, som består af frivillige jurister og socialrådgivere samt studerende på sidste år af deres uddannelse. Her kan du få gratis og fortrolig rådgivning om social-juridiske spørgsmål og problemstillinger.

 

Tilbuddet er åbent for alle, uanset hvor du bor i landet. Vores rådgivning foregår enten telefonisk, ved personlig henvendelse eller via e-mail.

 

Hvis du har brug for hjælp til at forstå en afgørelse, formulere en klage eller ønsker at tale med en jurist om et helt andet spørgsmål, er du også velkommen til personligt at møde op i den åbne rådgivning. Det kan være en god idé at kontakte os før du kommer. I tilfælde af, at vi skal hjælpe dig med at udfærdige en klage, må din indkomst ikke værre højere en satsen for fri process.

 

Vi har ofte travlt i rådgivningen. Det kan derfor være en fordel for dig at skrive til os. Du kan sende os en e-mail, hvori du beskriver dit problem – og vi svarer enten skriftligt eller ved at ringe til dig, hvis du har opgivet dit telefonnummer. Send en e-mail til srb@sr-bistand.dk

 

En stor del af vores rådgivning gives efter princippet hjælp til selvhjælp. Hvis det skønnes, at der er behov for det, kan vores frivillige rådgivere hjælpe med enkle skrivelser.

Vi kan bl.a. rådgive med spørgsmål om:

  • Lejeret og boligstøtte
  • Sygedagpenge, ressourceforløb og fleksjob
  • Klage- og ankevejledning
  • Familie- og arveret
    • herunder bodeling, skilsmisse, separation og forældremyndighed
  • Kontraktret

 

Vi har frivillige rådgivere, som især har fokus på Kontanthjælpsreformen.

 

Alle rådgivere i Frivilligcenter SR-Bistand har tavshedspligt.

vi søger frivillige jurister – læs mere her
Hvad skal jeg gøre, hvis jeg ønsker hjælp?

Du kan ringe til os på telefon: 35 39 71 97. Den første du kommer til at tale med, er en venlig person i vores omstilling, som vil hjælpe med at finde den rigtige rådgiver til dig.