Bliv frivillig socialrådgiver hos SR-Bistand

Socialrådgivere / studerende med socialretlig baggrund

 

Socialrådgiver, socialrådgiver stud. på sidste del eller stud.soc i jura søges til en travl rådgivning. Vi hjælper borgere i en udsat livssituation.

 

Rådgivningen har eksisteret siden 1975 og har stadig travlt. Vi har derfor brug for nye frivillige socialrådgivere eller stud.soc. i jura, der kan:

  • Besvare telefoniske henvendelser, når borgere kontakter rådgivningen.
  • Hjælpe borgere i sager, som kræver skriftlig behandling (f.eks. klager).

 

Vi har dagligt åbent i tidsrummet 10-15, og rådgivningsvagternes ligger i samme tidsrum. Der er stor fleksibilitet med hensyn til planlægning af vagter.

 

Der er også mulighed for at være frivillig i aftenrådgivningen, som har åbent hver onsdag fra 17-19.

 

Arbejdsopgaver

Vi tilbyder gratis og fortrolig hjælp med socialretlige og juridiske spørgsmål. Det kan enten være i form af rådgivning, som afslutter efter en enkelt samtale eller et sagsforløb. Socialrådgivere og jurister arbejder i teams i de sager, som kræver skriftlig behandling.

 

I det frivillige arbejde vil du kunne anvende din faglighed, og hjælpe socialt udsatte borgere, som er i tvivl om deres rettigheder. Mange borgere henvender sig, da de ikke forstår eller ikke er enig i afgørelsen fra offentlige myndigheder. Vi arbejder ofte med sager som er inden for beskæftigelsesområdet, så som ophør af sygedagpenge, kontanthjælp, pension og enkeltydelser – forvaltningsretten er derfor spil. Ligeledes vil dine personlige kompetencer komme i spil og ikke mindst –  du vil komme til at gøre en forskel !

 

Vi tilbyder

Teamsamarbejde med høj faglighed.

Sagshåndtering, kommunikationsteknikker samt interne faglige undervisnings oplæg.

Søde kolleger i et afslappet og uformelt miljø, med hyggelige arrangementer såsom sommer og julefest.

 

Det praktiske

Stillingen er frivillig og derfor ulønnet. Du kommer til at have vagt 1 gang om ugen og vi afholder rådgivermøder ca. 1 gang om måneden (første mandag i måneden). Er du interesseret, kan du ringe til os eller sende ansøgning til koordinator, Anette Klæbel, 35377197 eller ani@sr-bistand.dk. Vedlæg gerne relevant dokumentation. Vi glæder os til at høre fra dig!