Coronakrise: hjælp eller få hjælp?

Her har vi samlet et overblik over, hvordan du kan få hjælp af lokale foreninger på Nørrebro og Nordvest, eller hvordan du kan engagere som frivillig.

Hvor kan du søge hjælp:

 

 

Coronadenmark.dk

 

Få seneste nyt om coronasituationen i Danmark på 25 forskellige sprog:

 

www.coronadenmark.dk

 

 

Røde Kors Hjælpenetværket

 

Du kan få hjælp via Hjælpenetværket, hvis du er ældre, særlig udsat, er i hjemmekarantæne eller er syg af corona. Hjælpenetværket kan for eksempel hjælpe med indkøb, hundeluftning, pakke- og medicinafhentning eller andre praktiske gøremål.

 

Du kan ringe til Hjælpenetværket på telefon 3529 9660. Telefonerne er åbne mellem kl. 9-19 mandag til søndag.

 

Læs mere her: https://www.rodekors.dk/corona/hjælp

 

 

Røde Kors og boblberg.dk: Snak Sammen

 

SnakSammen.dk er en løsning, hvor alle, der lige nu er isolerede på grund af corona-smitte, kan få en god snak over video med Røde Kors’ frivillige. Snakken kan handle om hvad som helst. Tilbuddet er for alle og nemt at benytte. Målet er, at ingen skal føle sig isoleret – heller ikke, selvom de måske er det fysisk.

 

Se mere på: SnakSammen.dk

 

 

Røde Kors Hovedstaden

 

Røde Kors Hovedstaden har flere tilbud til både ældre og psykisk sårbare.

 

Tryghedsopkald er normalt et tilbud til seniorer, der bor alene. På grund af den nuværende situation, har vi udvidet tilbuddet til alle, der gerne vil have en ekstra tryghed i hverdagen. Her ringer en frivillig hver dag på samme tidspunkt for at være sikker på, at der ikke er sket noget med dig. Hvis du ikke tager telefonen, tager vi kontakt til pårørende eller myndigheder efter aftale.

 

Gåvenner kan du få en frivillig gåmakker til at gå ture med og måske på sigt tage på museum eller lignende.

 

I Ringevenner bliver du matchet med en frivillig, der ringer dig op et par gange om ugen, og hvor I kan sludre lidt om, hvad I lyster.

 

Kontakt Røde Kors Hovedstaden på telefon 38 33 64 00 eller send en mail til rkh.tryghedsopkald@rodekors.dk

 

Danish Muslim Aid

 

DM-Aid har oprettet et frivilligt indkøbskorps, som står klar på at hjælpe, de som er i karantæne, ældre, særlig udsat eller i risikozonen, med at handle ind, så de kan undgå at blive smittet med COVID-19!

 

Hvis du har brug for hjælp til at handle ind i København NV, N eller Husum , skriv en SMS til DM-Aid på 61 33 82 17

 

Se mere her: https://dmaid.dk/hjaelp-fattige-lande-mod-covid-19/

 

 

Frivilligcenter SR-Bistand

 

Vores socialrådgivning og retshjælp er åben via mail, og vores frivillige rådgivere sidder klar til at hjælpe dig. Så har du spørgsmål fx. til dine rettigheder under corona, så skriv endelig til os: srb@sr-bistand.dk

 

 

Girltalk.dk

 

Til alle piger mellem 12-24 år, der har brug for nogen at tale med. Åben for chat og sms hver aften fra kl. 18.30 -22.30 mandag-torsdag og kl. 19.00 – 21.00 fredag-søndag.

Chat: https://girltalk.dk/
SMS: 8900800

 

 

Mødrehjælpen

 

Rådgivning på chat og telefon til gravide og forældre med behov for hurtig hjælp under coronakrisen. Se deres åbningstider og kontaktinformation her: https://moedrehjaelpen.dk/holdepunkt/forside/

 

 

Nordvest Fællesskabet

 

Nordvest Fællesskabet har oprettet en gruppe på Facebook, hvor borgere i Nordvest kan søge hjælp hos hinanden. Meld dig ind her: www.facebook.com/groups/157403055557347/

 

 

Ungdommens Røde Kors

 

For unge: Går du med tanker, som er svære at dele med andre? Har du brug for at fortælle om en oplevelse? Eller mangler du bare en at tale med? Hos Ung på Linje/Ung Online er vi klar til at tale med dig – både når det går godt, og når det gør ondt indeni. Vi taler om lige præcis det, du har lyst til. Hos os kan alt deles.

 

Telefonen er åben hver: Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag kl. 19-22. Ring på 70 12 10 00.

Chatten er åben hver: Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og søndag kl. 19-22.

 

Se mere her: www.urk.dk/ung-pa-linje-og-ung-online

 

 

Frelsens Hær Nørrebro

 

Hvis du er bekymret eller har brug for én at snakke med, kan du kontakte Frelsens Hær Nørrebro på 21 78 21 07

 

Kirkens Korshærs herberg og væresteder

 

Natcaféen i Stengade: Åben.

Herberget i Hillerødgade: Herberg åben med 20 pladser per aften.

Kompasset: Kompasset åben fra mandag-torsdag fra kl. 9.00-13.00, hvor der er adgang til mad, toilet, hjælp til hjemrejse, info mv.

Drejervej: Kun åben pr. telefon.

Hellig Kors Kirken: Åben hver aften, dog lukket lørdag.

 

 

SIND Hovedstaden

 

Til unge borgere mellem 13 og 17  i Hovedstadsregionen tilbyder SIND tre netværkssamtaler, hvor der bliver talt om det, du som ung synes er svært.

 

Det kan være, du føler dig presset i hverdagen, at du oplever angst, nedtrykthed, usikkerhed, at du er træt af skolen – noget andet eller måske det hele?

 

I netværkssamtalerne deltager du og de personer, som du synes skal være med. Det kan både være familie, venner, fagpersoner mm.
Samtalerne ledes af dygtige rådgivere, som tager udgangspunkt i dine behov og dine oplevelser.

 

For etniske minoritetskvinder og børn: få virtuel lektiehjælp, hjælp til jobsøgning, forståelse af breve m.m. Ring til til hovednummeret 35 39 69 85 og bliv koblet på en frivillig, der sidder klar til at hjælpe!

 

Befree-Nørrebro

 

Foreningen Befree har med støtte fra Tuborgfondet lavet gratis maduddeling til alle unge mellem 15-25 år lørdage og søndage mellem kl. 14-16. Læs mere her: www.facebook.com/events/677360966148009/

 

VENTILEN

 

Online mødested for unge, der føler sig ensomme, og som savner fællesskabet i Ventilen. Vores online mødested er åbent for alle Ventil-unge, så du får lejlighed til at møde unge fra hele landet.

 

Åbent alle hverdage fra 16-18.

 

Se mere her: ventilen.dk/online-moedested-for-ventilens-unge/

Her kan du melde dig som frivillig:

 

Kontakt os gerne for sparring om mulighederne for at melde dig som frivillig: lek@sr-bistand.dk // 35 39 71 97

 

 

 

Røde Kors Hjælpenetværket

 

Hjælpenetværket hjælper med ældre, særlig udsatte, folk i hjemmekarantæne eller folk der er syg af corona. Hjælpenetværket kan for eksempel hjælpe med indkøb, hundeluftning, pakke- og medicinafhentning eller andre praktiske gøremål.

 

Du kan ringe til Hjælpenetværket og melde dig som frivillig på telefon 3529 9660. Telefonerne er åbne mellem kl. 9-19 mandag til søndag.

 

Du kan også udfylde formularen her: https://www.rodekors.dk/corona/hjælp

 

 

Nordvest Fællesskabet

 

Nordvest Fællesskabet har oprettet en gruppe på Facebook, hvor borgere i Nordvest kan søge hjælp hos hinanden. Meld dig ind her: https://www.facebook.com/groups/157403055557347/

 

 

FRIVILLIGJOB.DK

 

Danmarks største portal for frivilligt arbejde har lavet en særlig Corona-kategori, som opdateres løbende. Se mere her: https://frivilligjob.dk/jobs?opgavetype%5B%5D=19

 

 

Røde Kors Hovedstaden

 

Tryghedsopkald

Tryghedsopkald er normalt et tilbud til seniorer, der bor alene. På grund af den nuværende situation, har vi udvidet tilbuddet til alle, der gerne vil have en ekstra tryghed i hverdagen. Her ringer en frivillig hver dag på samme tidspunkt for at være sikker på, at der ikke er sket noget med dig. Røde Kors Hovedstaden søger lige nu flere frivillige!

 

Meld dig som frivillig ved at kontakte Røde Kors Hovedstaden på telefon 38 33 64 00 eller send en mail til rkh.tryghedsopkald@rodekors.dk

 

Gåvenner

Som frivillig Gå-ven vil du blive matchet med en ældre borger, og sammen går I ture, hvorhen det passer jer. Det kan være at I går en tur i en park, i lokalområdet eller måske har I lyst til en dag at tage på museum eller café når myndighederne tillader dette igen. Se mere her:

 

https://frivilligjob.dk/job/117218/bliv-ga-ven-med-en-aeldre-borger-som-i-saerdeleshed-er-blevet-ramt-i-denne-tid

 

Ringeven

Bliv frivillig Ringeven med en ældre borger, som i særdeleshed er ramt i denne tid. Er du god til at lytte, kan lide at tale i telefon og kan være nærværende på afstand, så meld dig gerne som ringeven. Se mere her:

 

https://frivilligjob.dk/job/117205/nu-har-de-aeldre-endnu-storre-behov-for-kontakt-bliv-ringeven

 

 

UNGDOMMENS RØDE KORS

 

Rigtig mange børn og unge har netop nu brug for støtte og hjælp, mens alle fællesskaber er lukket ned på grund af Coronavirus. Du kan hjælpe ved at melde dig som #CoronaVen i URK’s online-indsats: #CoronaVenner.

Som #CoronaVen giver du virtuel støtte og sender digital hjertevarme til de udsatte børn og unge, der netop nu er afskåret fra fællesskabet under Coronakrisen.

Læs mere her:

https://urk.dk/bliv-coronaven-i-ungdommens-roede-kors

 

Online lektiehjælper

Ved at være lektieven, har du en central rolle i at hjælpe børn, som kan have svært med deres lektier. Dette sker helt konkret gennem telefon eller mail – når lockdown af Danmark er ovre, vil det være muligt at mødes face-to-face med barnet efter aftale med familien.

https://frivilligjob.dk/job/116033/vil-du-vaere-med-til-at-gore-en-forskel-for-born-og-unge-gennem-lektier

Mangler vi noget?

 

Send os dit tip om foreninger, der tilbyder hjælp på Nørrebro eller i Nordvest – eller hvis der er foreninger, hvor man kan melde sig som frivillig. Skriv til os på: if@sr-bistand.dk.