Bisidderordning

Er du usikker på dine rettigheder, og kunne du tænke dig at have en bisidder med som din støtte til møder med kommunen? Frivilligcenter SR-Bistand tilbyder et gratis bisidderforløb til dig, der har været igennem et langt forløb i jobcenteret og skal til møde i rehabiliteringsteamet, eller dig der er bevilget et ressourceforløb inden for de sidste seks måneder.

 

Bisidderens rolle og opgave er at støtte dig i processen op til og under mødet. Ofte kan det give en stor ro at have en uvildig person med, som kan støtte dig og være dine ekstra øjne og ører i en potentiel svær situation. 

 

Få hjælp 

Vi vil meget gerne hjælpe dig! Ring til os på tlf. 35 39 71 97 eller skriv en mail via vores kontaktformular her for at få et uforpligtende møde.  

 
Hvad tilbyder vi?  

Bisidderen kan hjælpe med at udfylde rehabiliteringsplanens ”forberedende del” og sørger for, at du er godt forberedt til møderne. Bisidderen kan ikke alene deltage i et møde på dine vegne eller klage over en afgørelse truffet af kommunen.

 

En bisidder kan medvirke til: 
  • At du føler dig tryg og får overblik over din egen situation. 
  • At der bliver skabet en gensidig dialog i samarbejdet med kommunen. 
  • At indstillingen fra rehabiliteringsteamet træffes på baggrund af alle nødvendige oplysninger. 
  • At der bliver søgt den rette hjælp og vejledning. 

 

Hvem kan få en bisidder? 

Tilbuddet er som udgangspunkt åbent for borgere, der bor i København og på Frederiksberg. 

 

Hvem er bisidderne?

Alle vores rådgivere er frivillige, der brænder for at gøre en forskel. De har forskellige erhvervsbaggrunde, men er alle oplært til at varetage opgaven som bisidder og har tæt samarbejde med vores socialrådgivere.

 

Alle samtaler med rådgiverne er fortrolige, og vi har alle tavshedspligt. Dog er vi underlagt underretningspligten. Læs mere om underretningspligten her.

35 39 71 97

RAADGIVNING@SR-BISTAND.DK

VÆRDI OG ETIK

 

Vil du læse om vores værdier og etik for vores rådgivning? Læs mere her!

FAGLIG TILGANG

 

Er du nysgerrig på de faglige krav til vores frivillige rådgivere. Læs mere her!

KLAGEVEJLEDNING

 

Vil du gerne klage over dit forløb hos os? Læs mere her!