Har du tjek på din årsopgørelse?

Mandag d. 13. marts 2023 lander din årsopgørelse for 2022. Her kan du se, om at skal have penge tilbage i skat, eller om du har betalt for lidt sidste år.

 

Har du tjek på din årsopgørelse? Find svar på dine spørgsmål her, eller kontakt os for gratis rådgivning.

Hvad er en årsopgørelse?

En årsopgørelse er en oversigt over din skat for sidste år. Den kigger bagud og viser, hvad du har haft af indkomst og fradrag det foregående år. Derudover viser opgørelsen, hvor meget du har betalt i skat.

 

I løbet af året bruger SKAT din forskudsopgørelse til at beregne, hvad du skal betale i skat. Forskudsopgørelsen er en oversigt over, hvad du forventer at tjene i løbet af året.

 

Det er op til dig selv at opdatere din forskudsopgørelse, hvis din økonomiske situation ændrer sig. Ellers risikerer du, at din forskudsopgørelse ikke stemmer med den endelige årsopgørelse, som SKAT laver i slutningen af året.

 

Det betyder, at du kan være i en situation, hvor du har angivet en højere indtægt, end du reelt har haft. I det tilfælde har SKAT trukket flere penge, end de burde, og du skal derfor have penge tilbage i skat.

Hvis du omvendt har angivet en lavere indtægt, end du reelt har haft, så har SKAT trukket færre penge, end de burde. I så fald vil SKAT opkræve de manglende penge.

 

 

Hvornår kan jeg se min årsopgørelse?

Årsopgørelsen for 2022 er klar d. 13. marts 2023. Her kan du se, om du skal have penge tilbage, eller om du har betalt for lidt i skat i 2022.

 

Du finder opgørelsen ved at logge ind på SKATs hjemmeside.

 

 

Hvorfor skylder jeg penge i skat?

Vi oplever ofte, at folk ikke får opdateret deres årsopgørelse, når deres indtægt ændrer sig. Fx hvis man har fået nyt arbejde efter at have været på kontanthjælp, dagpenge eller lignende. I det tilfælde har man sandsynligvis tjent mere, efter ens indtægt har ændret sig, men det er ikke blevet opdateret i ens forskudsopgørelse.

 

I slutningen af året kan SKAT se, at man har tjent mere, end man har angivet i forskudsopgørelsen. Man skylder derfor penge i skat.

 

 

Hvad kan vi hjælpe med? 

Vi kan hjælpe dig med at forstå, hvorfor du eventuelt skal betale penge tilbage, samt om dit fradrag er angivet korrekt. Det kan fx være kørselsfradrag.

 

Hvis du skal betale penge til SKAT, kan vi også hjælpe dig med at oprette en afdragsordning, så du nemmere kan afdrage på din gæld.

 

Derudover kan vi hjælpe med at gennemgå din forskudsopgørelse for 2023, så du kan sikre, at din skat blive beregnet korrekt i år.

Har du brug for hjælp til gennemgå din årsopgørelse eller forskudsopgørelse?

Frivilligcenter SR-Bistand kan hjælpe dig med konkret rådgivning om din situation – det er helt gratis.

 

Kontakt os på tlf. 35 39 71 97 eller skriv til os her.