Økonomi- og gældsrådgivning

Er du havnet i en situation, hvor din økonomi har taget magten fra dig, og gælden er blevet en ubærlig byrde i din tilværelse – så kan vi hjælpe med gratis rådgivning og vejledning. Vi tilbyder både gældsrådgivning og økonomirådgivning.

Gældsrådgivning

Gældsrådgivningen består af et individuelt tilpasset forløb, som enten kan omfatte en enkelt rådgivning eller et længerevarende sagsforløb. Rådgivningen foregår efter aftale og varer 45 min. pr. gang. Ring derfor til os for at få en aftale.

 

Gældsrådgivning tilbyder et individuelt tilpasset forløb til dig, der ønsker at få styr på din gæld.

 

Vi rådgiver indenfor:

  • Gældssanering og eftergivelse af offentlig gæld
  • Kontakt til kreditorer og inkassofirmaer
  • Akkord- og afdragsordninger
  • Forældelsesfrister, fogedretssager mv.

 

Sammen med dig udarbejder de frivillige rådgivere med finansiel og juridisk baggrund en handlingsplan, hvor vi prøver at forbedre din økonomi eller løse dine problemer.

Økonomirådgivning

Økonomirådgivningen er til dig, der ønsker at få overblik over din økonomi.

 

Økonomirådgivning består af en enkeltstående rådgivning og/eller besvarelse af økonomiske forhold, som ikke kræver et længere forløb.

 

Vi rådgiver indenfor:

  • Vurdering af din betalingsevne
  • Budgetlægning
  • Gældsoverblik
  • Fastlæggelse af indkomst og eventuelle indkomstmuligheder, herunder modtagelse af sociale ydelser, faste udgifter, ikke-betalte faste udgifter, restancer mv.

Budgetskema:

 

Her finder du et budgetskema, som kan hjælpe dig med at få et overblik over din økonomi.

 

Budgetskema

 

Få 11 gode tips til at spare her 

35 39 71 97

RAADGIVNING@SR-BISTAND.DK

Ikke nok med at jeg fik kompetent juridisk rådgivning, så oplevede jeg også at blive taget seriøst som menneske i en sårbar situation.
- Anmeldelse på Google

Rådgivningen er gratis og henvender sig til dig med et indkomstgrundlag, der tillader fri proces. Rådgivningen ydes af frivillige jurister og finansielle rådgivere, som er uddannet eller på deres sidste år af kandidatuddannelsen.

 

Selve sagsforløbet foregår med en indledende samtale, hvor vi får et overblik over din økonomiske situation, og hvad du ønsker hjælp til. Herefter aftales en handlingsplan for det videre forløb. Husk NemID/MitID ved første møde.

 

Alle samtaler med rådgiverne er fortrolige, og vi har alle tavshedspligt. Dog er vi underlagt underretningspligten, der omfatter børn og unge under 18 år, der lever i en alvorligt truet livssituation eller borgere der overtræder straffeloven §253. Det skal dog tilføjes, at det er yderst sjældent, at vi er omfattet af underretningspligten. Læs mere om underretningspligten her.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg ønsker hjælp?

Ring til os, eller send os en mail.

 

Hvis du ringer på telefonen, så er den første person, du kommer til at tale med, en venlig receptionist i vores omstilling, som vil hjælpe med at finde den rigtige rådgiver til dig. Hvis du sender os en mail, vil vi kontakte dig hurtigst muligt.

 

Tjek vores åbningstider her.

VÆRDI OG ETIK

 

Vil du læse om vores værdier og etik for vores rådgivning? Læs mere her!

FAGLIG TILGANG

 

Er du nysgerrig på de faglige krav til vores frivillige rådgivere. Læs mere her!

KLAGEVEJLEDNING

 

Vil du gerne klage over dit forløb hos os? Læs mere her!