Hvor kan du være frivillig juleaften?

Har du lyst til at gøre en forskel juleaften? Hjælpe med at skabe gode rammer for mennesker, der måske ikke selv har mulighed for at holde jul? Eller kunne du godt tænke dig at holde jul med andre mennesker?

 

Der er mange steder, hvor du kan være frivillig juleaften. Her har vi lavet en liste, så du kan få overblik over mulighederne. Hold også øje med frivilligjob.dk. Her bliver der løbende slået annoncer på (du kan fx søge på “juleaften” ) 

 

krakenimages-7BpuzmcxlHU-unsplash
PLEJEHJEM

Der er flere plejehjem, der ville blive glade for en ekstra hånd i form af hygge om beboerne og hjælp til at skabe de bedst mulige rammer juleaften.  

Følgende plejehjem søger efter frivillige juleaften:  

 

 1. CBG plejehjem – AARHUS KOMMUNE
 2. CERES HUSET PLEJEBOLIGERNE – Aarhus C
 3. Ørestad Plejecenter – Amager 
 4. BOMI-Parken (plejehjem) – Amager
 5. Peder Lykke Centret – Amager
 6. Plejecenter Hørgården – Amager
 7. Thorsgården – Århus

 

Mange andre plejehjem ville også blive glade for en ekstra hånd juleaften. Du kan eventuelt prøve at google dig frem til et nærliggende plejehjem – selv hvis de ikke har en specifik søgen efter frivillige, kan det være, at de ville blive glade for at modtage en forespørgsel på mail eller telefon. 

Kirkernes sociale arbejde  

Mange menigheder arrangerer juleaften i sognegårdene for mennesker, der godt kunne tænke sig at holde jul sammen med andre. 

 

 1. “Jul i Fællesskab”. Aftenen bliver afholdt i Houlkær i Viborg
 2. Avedøre kirke – Bliv frivillig juleaften og vær med til at skabe glæde for mennesker, der ellers ville være alene juleaften
 3. Juleaftensfest I Bistrup Kirkes Gernersal, og i Søllerød Kirkes Sognegård
 4. Juleaftensarrangement i Sct. Pauls sognehus – Århus

 

Er dit lokale sognehus ikke på listen? Mange andre menigheder arrangerer også juleaften. Kontakt dem evt. direkte og hør, om de har brug for hjælp juleaften.  

Sygehuse: 

Det er desværre ikke alle, der er raske nok til at holde jul, der hvor de gerne vil. Derfor forsøger sygehuse landet over hvert år at skabe nogle hyggelige rammer for deres patienter – og nogle sygehuse søger af og til frivillige, der har lyst til at hygge om patienterne juleaften. Følgende sygehuse søger aktivt frivillige juleaften:  

 

 1. Jule-/ Nytårsaftenfrivillig på Sygehus Lillebælt (Kolding eller Vejle Sygehus)
 2. Geriatrisk Afdeling på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa 
 3. Jul- og nytårsfrivillige – Sygehus Sønderjylland 

 

Patientstøtte samarbejder med flere sygehuse, hvor de generelt vil have glæde af frivillige – og det vil formentlig også gøre sig gældende juleaften. Kontakt evt. dem, for at høre, om der er et sygehus tæt på dig, der mangler frivillige juleaften.  

Andet:  

Mangler du selv et sted at holde juleaften? Folkekirken.dk har lavet en liste over, hvor der afholdes åbne juleaftener. Her kan du finde en kirke eller et værested i nærheden af dig, som holder åbent juleaften eller lillejuleaften. Mange af arrangementerne søger også frivillige.  

35 39 71 97