Nyttig information

På denne side hjælper vi dig med nyttig information. Husk du er altid velkommen til at tage kontakt til os, hvis du har spørgsmål.

Har du været hjemsendt fra dit studiejob under covid-19?

Hør om din arbejdsgiver har søgt om lønkompensation til at dække lønnen, så du alligevel kan få udbetalt løn i perioden.

Er du ved at afslutte dit studie?

Jobsøgning og hvad med indtægten? Husk tilmelding som ledig på Jobcenteret i bopælskommunen på www.borger.dk.

 

Som studerende er det GRATIS at være medlem af en A-kasse. Hvid du ikke er medlem, kan der søges kontanthjælp på borger.dk (formuegrænse på kr. 10.000).

 

Kontanthjælpssats: under 30 år kr. 7.448 før skat. Over 30 år. 11.554 før skat. Personbeskatning på kontanthjælp er på 36 % (husk md. fradrag)

Dagpenge

Har du været medlem af en A-kasse i 1 år inden studiet afslutning, giver det retten til dagpenge dagen efter, at uddannelsen er afsluttet. Indmeldelse i en A-kasse senest 14 dage efter dimission giver mulighed for at modtage dagpenge 1 måned efter, du dimitterer. Retten til at modtage dagpenge er i alt 2 år.

 

Dagpengesats er for nyuddannede: kr. 13.644 (før skat)

 

Husk at dagpenge er bagudbetalt modsat SU, som er forudbetalt

 

Link til nyuddannede: https://aka.dk/din-situation/nyuddannet/dagpenge/

Mangler du at betale husleje?

I helt særlige tilfælde kan man søge om, at en enkeltydelse. Ansøgning om enkeltydelse i jf. aktivlovens § 81 på www.borger.dk.

Har du søgt om boligsikring?

Du kan søge om boligsikring (tilskud til din husleje), hvis du bor til leje i en lejlighed.

 

Hvem kan modtage boligsikring?

  • For at modtage boligsikring skal du bo til leje i en lejlighed, der har eget køkken med afløb.
  • Du kan IKKE modtage boligsikring, hvis du deler køkken eller bad med en anden på for eksempel et kollegieværelse. Er der tale om en privat lejlighed gælder dette dog ikke.
  • Bor du i et bofællesskab, skal du være opmærksom på, at kun én af lejerne kan modtage boligsikring. Lejere i et bofællesskab betragtes nemlig som en familie.
  • Læs alle regler om boligsikring på borger.dk.

srb@sr-bistand.dk

Søg hjælp hos os!

Vores rådgivning for studerende har åbent tirsdag-torsdag 16-19.

 

Derudover har vi åbent for socialrådgivning og retshjælp alle hverdage fra 10-12.30 og 13-15 (undtagen fredag, hvor vi lukker 14.30)

 

Ring til os på 35 39 71 97 eller skriv på srb@sr-bistand.dk – så vil en frivillig rådgiver kigge på din sag og hjælpe dig videre.