Rådgivning for studerende

Frivilligcenter SR-Bistand er en del af ‘Alliance for et bedre studieliv’, hvor vi tilbyder gratis hjælp og rådgivning til studerende.

 

Hos os kan du få hjælp til:

 

  • Socialrådgivning og retshjælp
  • Økonomi- og gældsrådgivning
  • Hjælp til hvor du ellers kan søge hjælp

 

Frivilligcenter SR-Bistand er en frivillig, uafhængig social forening, der tilbyder gratis og professionel rådgivning. Vores rådgivning overholder alle kvalitetsstandarder og er akkrediteret af RådgivningsDanmark. Alle samtaler med rådgiverne er fortrolige, og vi har alle tavshedspligt.

 

Alliance for et bedre studieliv

‘Alliance for et bedre studieliv’ er et samarbejde mellem Frivilligcenter SR-Bistand, Ventilen, headspace og Studenterrådgivningen om gratis hjælp og rådgivning til studerende.

 

Ventilen – er for dig, der er 15-25 år, føler dig ensom og har lyst til at lære andre unge at kende. I lokalafdelinger rundt i landet giver unge frivillige et trygt rum, hvor unge, der føler sig ensomme, kan få nogle gode oplevelser med jævnaldrende og træne deres sociale færdigheder. Se mere på: ventilen.dk

 

headspace – er et gratis rådgivningstilbud til børn og unge i alderen 12-25 år. Her er ingen problemer for store eller små, og du kan tale om alt fra selvværd, uddannelsestvivl og angst til destruktive tanker, præstationspres og kærestesorger. Se mere her: www.headspace.dk/

 

Studenterrådgivningen – yder gratis social- og psykologhjælp til studerende på videregående uddannelser. Se mere her: srg.dk

 

Se mere på bedrestudieliv.nu

Socialrådgivning og retshjælp
mountains-nature-arrow-guide-66100

I vores socialrådgivning og retshjælp tilbyder vi hjælp til dig, som har spørgsmål om rettigheder, regler, klager eller lignende.

 

Det kan fx være, at du er i tvivl, om du betaler en for høj husleje, eller om din udlejer overhovedet må sætte huslejen op? Eller hvordan du klager over et afslag på forlængelse af din studietid?

 

Vi hjælper dig gerne på vej!

Åbningstider:

Mandag til fredag kl. 10-15

Tirsdag, onsdag og torsdag kl. 16-19

Økonomi- og gældsrådgivning
two-woman-chatting-1311518 (1)

I vores økonomi- og gældsrådgivning hjælper frivillige dig med at få overblik over din økonomi. Hvis du fx har mistet dit studiejob herunder corona, kan vi hjælpe dig med at lægge budget. Det kan også være hjælp til at overskue SU-reglerne eller noget helt tredje.

 

Er du i tvivl, så tøv ikke med at kontakte os. Hos os kan man ikke gå forkert. Vi skal nok hjælpe dig videre!

Åbningstider:

Mandag til fredag kl. 10-15

Onsdag og torsdag kl. 17-19

Nyttige redskaber til dig
accounting-analytics-balance-black-and-white-209224

Se vores side for gode råd og nyttig information, og find tips og tricks til at komme i gang med at forbedre din økonomi. Du finder også et budgetskema, så du selv kan få lagt et budget.

 

 

KLIK HER

35 39 71 97

SRB@SR-Bistand.dk