Røde Kors Hovedstad – Ældre

I Røde Kors Hovedstaden arbejder vi med at skabe aktive, meningsfulde fællesskaber – også for ældre og seniorer. Vi tilbyder en længere række af forskellige aktiviteter til alle, der er fyldt 65 år og har begrænset social netværk. Den frivillige sørger for hyggeligt samvær og gode oplevelser.

 

Besøgsvenner: Den frivillige er med til at bekæmpe ensomhed, ved at tilbyde sin tid en gang om ugen, hvor man mødes med besøgsmodtageren til hyggeligt samvær.

 

Turtjenesten: Et tilbud for ældre, der har lyst til at få en masse gode og hyggelige oplevelser. Som frivillig er du med til at give deltagerne en god oplevelse. Der arrangeres både heldagsture og kortere eftermiddags- eller aftenture.

 

Vågetjenesten: Som frivillig skaber man ro og tryghed for ensomme døende og deres pårørende. I de ca. 4 timer du som frivillig våger, giver det tryghed for pårørende i en svær situation.

 

Bogvenner: Som bogven deler du din glæde ved litteratur med et andet menneske, hvor man mødes og hygger sig over en god bog.

 

Madvenner: Som madven mødes du med deltageren en gang om ugen til hyggeligt samvær over et godt måltid mad. Du er derved med til at afhjælpe ensomhed hos et ældre menneske.

 

Frokostpausen: Et hyggeligt fællesskab for seniorer, hvor omdrejningspunktet er at nyde en let frokost sammen. Som frivillig sørger man for det praktiske, samt at skabe en hyggelig stemning med plads til både små og store historier.

 

Shoppingguider: En gruppe frivillige tager imod ældre ved shopping centre og hjælper dem igennem indkøbsturen samt skaber hyggelig stemning med og mellem de ældre.

 

Tryghedsopkald: En aktivitet der skaber tryghed for ældre, enlige borgere, hvor du som frivillig blot skal ringe til opkaldsmodtageren på samme tidspunkt hver dag.

 

Fortæl for livet: Et livshistoriefællesskab hvor ældre inviteres til at erindre, fortælle eller lytte til betydningsfulde historier fra livet. Dette foregår en gang om ugen i 8-10 uger.

 

Rådgivning for seniorer: Efter en introduktion til de emner, ældre har behov for at blive rådgivet i, hjælper du som frivillig med at skabe overblik og hjælp med diverse beslutninger.

 

Find mere information vedrørende aktiviteter for ældre her: https://hovedstaden.drk.dk/detgorvi/faellesskaber-for-seniorer/

 

Røde Kors Hovedstaden

 

Hjemmeside: http://hovedstaden.drk.dk

Facebook: https://www.facebook.com/rode.kors.hovedstaden/?fref=ts

Adresse: Ndr. Fasanvej 224. 2200 Køhenhavn N

Telefon: 38 33 64 00

Email: hovedstaden@rodekors.dk