Hjælp til foreninger

Vil I opstarte en ny forening eller et nyt projekt, men ved I ikke, hvor I skal starte?

 

Har I brug for sparring i forhold til at realisere et projekt eller styrke jeres forenings kompetencer og indsatsområder?

 

Hos Frivilligcenter SR-Bistand tilbyder rådgivning og sparring til foreninger. Vi hjælper med at komme godt i gang eller komme godt videre. Vi hjælper med synlighed, kommunikation, fundraising, frivilligpleje samt sparring på idéer til projekter.

 

Derudover informerer vi om relevante ansøgningspuljer og vejleder i udformning af ansøgninger. Du kan som medlem også låne vores lokaler helt gratis.

 

Har du brug for sparring?

Så ring til os på 35397197, eller skriv til os på frivilligcenter@sr-bistand.dk. Du kan også booke et møde med os.

 

Som udgangspunkt besvarer vi mails og holder møder tirsdag og torsdag i tidsrummet 10-16.

Vi hjælper foreninger med: 

 

Start en forening 

Det kan være svært at overskue, hvordan man kommer i gang med at stifte en forening. Vi hjælper jer gerne med de første skridt. Kontakt os for at arrangere et indledende møde, hvor vi kan fortælle jer om, hvad vi kan tilbyde.

 

Skriv vedtægter

Trænger din forenings vedtægter til at blive opdateret? Send dem gerne forbi os, så hjælper vi med at kigge på dem. Vi giver også gerne gode råd med på vejen, hvis I skal til at formulere jeres egne vedtægter.

 

Hjælp til kommunikation 

Har I brug for at blive mere synlige, lægge en kommunikationsstrategi eller få tips til, hvordan I bedst rammer jeres målgrupper? Vil vi gerne bidrage med sparring om, hvordan jeres foreningsaktiviteter bliver mere synlige og bliver set af den rigtige målgruppe. 

 

Frivillig rekruttering 

Har jeres forening brug for flere frivillige, medlemmer eller brugere? Hos Frivilligcenter SR-Bistand kan vi hjælpe jer med at lægge en strategi for, hvordan I får rekrutteret flere frivillige. Vi sparrer også omkring annoncer og jobopslag, og vi deler gerne jeres opslag på vores sociale medier.

 

Netværk

Vi kan hjælpe med at finde samarbejdspartnere i lokalområdet – bl.a. boligforeninger, lokale foreninger og kommunale aktører. Derudover har I mulighed for at deltage i vores forskellige netværksarrangementer.

 

Fundraising 

Vi hjælper gerne med sparring omkring, hvilke muligheder I har til at få støtte til jeres arbejde. Det kan både være i forhold til udarbejdelse af jeres ansøgning, men også ift. hvilke fonde og puljer, der er relevante for jer. Vi guider jer i den rigtige retning, men kan desværre ikke tilbyde at skrive ansøgningen for jer.

Besøg evt. legatbogen.dk som giver gode råd om alle fonde og legater i Danmark.

 

Workshop

Jeres forening kan få en gratis ½ dags workshop ledet af en medarbejder fra Frivilligcenter SR-Bistand.

Måske skal I have sammentømret en ny bestyrelse, fundet ny energi i arbejdet eller nye veje til at nå i mål med jeres projekt.

 

Andet?

Andre spørgsmål? Skriv og få hjælp, vi kan hjælpe med det meste inden for frivillighed og foreningsarbejde.

www.frivillighed.dk finder du desuden gratis guides til alt lige fra regnskab i foreninger til fastholdelse af frivillige, GDPR og tips til fundraising.

ARRANGEMENTER

Frivilligcenter SR-Bistand afholder kurser, temadage og netværksmøder for foreninger, hvor der er mulighed for at møde hinanden og udveksle erfaringer inden for frivilligt arbejde.

BLIV MEDLEM

Vil du gerne benytte vores konsulentydelser flere gange? Så opfordrer vi dig og din forening til at blive medlem hos os. Det koster 100 kr./året. Foruden konsulentydelser får I også adgang til at bruge vores mødelokaler.

Gode tilbud i din indbakke
Vil du gerne have tilbud om netværksmøder, kurser, relevante fonde og andet guf for foreninger? Så kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, som vi udsender ca. en gang om måneden.