Hjælp til foreninger

Har du/I brug for sparring i forhold til at realisere et projekt eller styrke jeres forenings kompetencer og indsatsområder? Frivilligcenter SR-Bistand kan tilbyde støtte og vejledning på mange områder.

 

Vi hjælper med synlighed, kommunikation, fundraising, frivilligpleje samt sparring på idéer til projekter. Derudover informerer vi om relevante ansøgningspuljer og vejleder i udformning af ansøgninger. Du kan som medlem også låne vores lokaler helt gratis.

 

Se også herunder, hvordan du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev for foreninger.

 

Vil du booke et møde? Så skriv til os på frivilligcenter@sr-bistand.dk

Vi tilbyder:

 

Hjælp til at starte en forening

Det kan være svært at overskue, hvordan man kommer i gang med at stifte en foreninger. Vi hjælper jer gerne med de første spæde skridt. Kontakt os for at arrangere et indledende møde, hvor vi kan fortælle jer om, hvad vi kan tilbyde.

Hjælp til at formulere vedtægter

Frivilligcenter SR-Bistand er en forening med egen bestyrelse og vedtægter. Vi giver gerne en masse gode råd på vej, hvis I skal til at formulere jeres egne vedtægter. Hvis du allerede har en forening, men hvor jeres vedtægter trænger til at blive opdateret, så send dem gerne forbi os, så kigger vi på dem. Derudover afholder vi kurser og workshops om udformning af vedtægter.

Hjælp til at samle en bestyrelse

Skal I have dannet en bestyrelse, så kan vi bidrage med sparring og rådgivning om, hvordan I kan gribe det an. Tag kontakt til os, så kan vi sætte et møde op.

Hjælp til kommunikation

Har I brug for at blive mere synlige, vil vi gerne bidrage med sparring om, hvordan jeres foreningsaktiviteter bliver så synlige som muligt.

Hjælp til at få frivillige

Har jeres forening brug for flere frivillige, medlemmer eller brugere, så formidler Frivilligcenter SR-Bistand frivilligjob og kan hjælpe med at lægge en strategi for, hvordan I får flere frivillige. Vi kan også tilbyde jer hjælp til at skrive annoncer, samt at skabe mere synlighed omkring foreningernes behov for frivillige. Vi deler også gerne jeres opslag på sociale medier.

 

Vi anbefaler jer også at annoncere på frivilligjob.dk og hjælper gerne med at oprette jobopslag.

Hjælp til at komme videre med din idé

Har du en god idé til et socialt projekt eller en forening, men ved du ikke, hvordan du kommer videre? Vi giver dig gerne rådgivning og sparring. Kontakt os for et indledende møde, så kan vi hjælpe dig på vej.

Hjælp til fundraising

Vi hjælper gerne med sparring omkring, hvilke muligheder I har til at få støtte til jeres arbejde. Vores kendskab til ansøgninger, puljer og partnerskaber med virksomheder er stort.

 

Vi guider jer i den rigtige retning, men kan desværre ikke tilbyde at skrive ansøgningen for jer.

 

Besøg evt. legatbogen.dk som giver gode råd om alle fonde og legater i Danmark. Du/I får adgang til alle oplysninger gratis.

Ny inspiration og hjælp til idéudvikling

Foreninger er forskellige, men mange af udfordringerne er de samme. I er velkomne til at trække på vores erfaring med, hvad andre gør, hvis I er kørt lidt fast.

 

I kan være et par stykker, der mødes med vores konsulenter, eller I kan vælge at få os til at lave en gratis inspirationsworkshop. I er også velkomne til at deltage i vores netværksmøder og kurser, som måske kan give jer inspiration til at tænke i nye veje!

Workshops for foreningen

Jeres forening kan få en gratis ½ dags workshop ledet af en medarbejder fra Frivilligcenter SR-Bistand.

Måske skal I have sammentømret en ny bestyrelse, fundet ny energi i arbejdet eller nye veje til at nå i mål med jeres projekt.

 

I kan låne vores lokaler og skal blot selv sørge for forplejning.

Lån af lokaler

Vi er glade for at kunne udlåne vores lokaler til dig og din forening, hvis du er medlem hos os. Det koster 100 kr./året. Se mere her.  Hver forening kan låne vores lokaler op til 12 gange årligt. Der er mulighed for at låne mødelokaler med plads på op til 25 personer. Derudover er mulighed for at bruge vores køkkenfaciliteter, projektor, flipover og whiteboard. Har I andre spørgsmål, er I velkomne til at kontakte os.

 

Skriv til frivilligcenter@sr-bistand.dk for at høre mere og tjekke datoer.

ARRANGEMENTER

Frivilligcenter SR-Bistand afholder kurser, temadage og netværksmøder for foreninger, hvor der er mulighed for at møde hinanden og udveksle erfaringer inden for frivilligt arbejde.

Se arrangementer på vores Facebook-side, eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.
BLIV MEDLEM

Vil du gerne benytte vores konsulentydelser flere gange? Så opfordrer vi dig og din forening til at blive medlem hos os. Det koster 100 kr./året. Foruden konsulentydelser får I også adgang til at bruge vores mødelokaler.

Gode tilbud i din indbakke
Vil du gerne have tilbud om netværksmøder, kurser, relevante fonde og andet guf for foreninger? Så kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, som vi udsender ca. en gang om måneden.