Hjælp til foreninger

Vil I opstarte en ny forening, eller projekt, men ved ikke, hvor I skal starte?

 

Har I brug for sparring i forhold til at realisere et projekt eller styrke jeres forenings kompetencer og indsatsområder?

 

Hos Frivilligcenter SR-Bistand tilbyder hjælp til foreninger. Vi hjælper med at komme godt i gang eller komme godt videre. Vi hjælper med synlighed, kommunikation, fundraising, frivilligpleje samt sparring på idéer til projekter.

 

Derudover informerer vi om relevante ansøgningspuljer og vejleder i udformning af ansøgninger. Du kan som medlem også låne vores lokaler helt gratis.

 

Skriv til os

Vil du booke et møde? Så skriv til os på frivilligcenter@sr-bistand.dk

Vi hjælper foreninger med: 

 

Start en forening 

Det kan være svært at overskue, hvordan man kommer i gang med at stifte en forening. Vi hjælper jer gerne med de første skridt. Kontakt os for at arrangere et indledende møde, hvor vi kan fortælle jer om, hvad vi kan tilbyde.

 

Skriv vedtægter

Trænger din forenings vedtægter til at blive opdateret? Send dem gerne forbi os, så hjælper vi med at kigge på dem. Vi giver gerne en masse gode råd på vej, hvis I skal til at formulere jeres egne vedtægter. Derudover afholder vi kurser og workshops om udformning af vedtægter.

 

Hjælp til kommunikation 

Har I brug for at blive mere synlige, lægge en kommunikationsstrategi eller få tips til, hvordan i bedst rammer jeres målgrupper? Vil vi gerne bidrage med sparring om, hvordan jeres foreningsaktiviteter bliver så synlige som muligt, og bliver set af den rigtige målgruppe. 

 

Frivillig rekruttering 

Har jeres forening brug for flere frivillige, medlemmer eller brugere? Hos Frivilligcenter SR-Bistand kan vi hjælpe jer med at lægge en strategi for, hvordan I får rekrutteret flere frivillige. Vi kan tilbyde jer hjælp til at skrive annoncer, oprette jobopslag samt at skabe mere synlighed omkring foreningernes behov for frivillige. Vi deler også gerne jeres opslag på sociale medier.

 

Netværk

Vi kan hjælpe med at finde samarbejdspartnere mm

 

Fundraising 

Vi hjælper gerne med sparring omkring, hvilke muligheder I har til at få støtte til jeres arbejde. Vores kendskab til ansøgninger, puljer og partnerskaber med virksomheder er stort.

Vi guider jer i den rigtige retning, men kan desværre ikke tilbyde at skrive ansøgningen for jer.

Besøg evt. legatbogen.dk som giver gode råd om alle fonde og legater i Danmark. Du/I får adgang til alle oplysninger gratis.

Andre spørgsmål? Skriv og få hjælp, vi kan hjælpe med det meste – vi tilbyder også en halv dags workshop, hvor vi kan gå i dybden med et emne.

 

Workshop

Jeres forening kan få en gratis ½ dags workshop ledet af en medarbejder fra Frivilligcenter SR-Bistand.

Måske skal I have sammentømret en ny bestyrelse, fundet ny energi i arbejdet eller nye veje til at nå i mål med jeres projekt.

ARRANGEMENTER

Frivilligcenter SR-Bistand afholder kurser, temadage og netværksmøder for foreninger, hvor der er mulighed for at møde hinanden og udveksle erfaringer inden for frivilligt arbejde.

BLIV MEDLEM

Vil du gerne benytte vores konsulentydelser flere gange? Så opfordrer vi dig og din forening til at blive medlem hos os. Det koster 100 kr./året. Foruden konsulentydelser får I også adgang til at bruge vores mødelokaler.

Gode tilbud i din indbakke
Vil du gerne have tilbud om netværksmøder, kurser, relevante fonde og andet guf for foreninger? Så kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev, som vi udsender ca. en gang om måneden.