Har du brug for nogen at snakke med?

Føler du dig ensom? Har du lyst til at snakke med andre mennesker i samme situation som dig? De fleste af os oplever ensomhed på tidspunkter i vores liv – i kortere eller længere perioder. Men du kan få hjælp at bryde ensomheden, så den ikke sætter sig og måske medfører psykiske problemer. Her har vi samlet et overblik over, hvordan du kan få hjælp af lokale foreninger på Nørrebro og Nordvest.

Hvor kan du søge hjælp:

For unge

SIND Hovedstaden

 

Til unge borgere mellem 13 og 17  i Hovedstadsregionen tilbyder SIND tre netværkssamtaler, hvor der bliver talt om det, du som ung synes er svært.

 

Det kan være, du føler dig presset i hverdagen, at du oplever angst, nedtrykthed, usikkerhed, at du er træt af skolen – noget andet eller måske det hele?

 

I netværkssamtalerne deltager du og de personer, som du synes skal være med. Det kan både være familie, venner, fagpersoner mm.
Samtalerne ledes af dygtige rådgivere, som tager udgangspunkt i dine behov og dine oplevelser.

Be Free

Be Free er et ungdomsfælleskab på Ydre Nørrebro, som ønsker at skabe aktiviteter og fællesskab for unge. Foreningen Befree har med støtte fra Tuborgfondet lavet gratis maduddeling til alle unge mellem 15-25. Læs mere her: www.facebook.com/events/677360966148009/

Headspace

 

Har du brug for at sige nogle ting højt – måske ting, der er vanskelige at dele med andre? – Eller har du bare brug for at få lettet hjertet? Intet er for stort eller småt til at kontakte headspace. Er du mellem 12-25 år, så kan du helt gratis og anonymt booke en samtale i et af vores 28 centre – lige så mange gange og lige så ofte, du vil. Læs mere her: https://headspace.dk/

Ungdommens Røde Kors

 

For unge: Går du med tanker, som er svære at dele med andre? Har du brug for at fortælle om en oplevelse? Eller mangler du bare en at tale med? Hos Ung på Linje/Ung Online er vi klar til at tale med dig – både når det går godt, og når det gør ondt indeni. Vi taler om lige præcis det, du har lyst til. Hos os kan alt deles.

 

Telefonen er åben hver: Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag kl. 19-22. Ring på 70 12 10 00.

Chatten er åben hver: Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og søndag kl. 19-22.

 

Se mere her: www.urk.dk/ung-pa-linje-og-ung-online

Girltalk.dk

 

Til alle piger mellem 12-24 år, der har brug for nogen at tale med. Åben for chat og sms hver aften fra kl. 18.30 -22.30 mandag-torsdag og kl. 19.00 – 21.00 fredag-søndag.

Chat: https://girltalk.dk/
SMS: 8900800

For alle

Frelsens Hær Nørrebro

 

Hvis du er bekymret eller har brug for én at snakke med, kan du kontakte Frelsens Hær Nørrebro på 21 78 21 07

For gravide og forældre

Mødrehjælpen

 

Rådgivning på chat og telefon til gravide og forældre. Se deres åbningstider og kontaktinformation her: https://moedrehjaelpen.dk/holdepunkt/forside/

For folk med psykisk sygdom tæt på

PEER-linjen

 

En linje, hvor mennesker med psykisk sygdom og deres pårørende kan ringe ind og få støtte og et lyttende øre. Åben alle dage fra 12-18.

 

Skriv en mail med dit telefonnummer til peerlinjen@gmail.com eller skriv til PEER-linjen via Facebook: www.facebook.com/PEERLINJEN

For ældre

Røde Kors Hovedstaden

 

Røde Kors Hovedstaden har flere tilbud til både ældre og psykisk sårbare.

 

Tryghedsopkald er normalt et tilbud til seniorer, der bor alene. Tilbuddet henvender sig til alle, der gerne vil have en ekstra tryghed i hverdagen. Her ringer en frivillig hver dag på samme tidspunkt for at være sikker på, at der ikke er sket noget med dig. Hvis du ikke tager telefonen, tager vi kontakt til pårørende eller myndigheder efter aftale.

 

Hos Gåvenner kan du få en frivillig gåmakker til at gå ture med og måske på sigt tage på museum eller lignende.

 

I Ringevenner bliver du matchet med en frivillig, der ringer dig op et par gange om ugen, og hvor I kan sludre lidt om, hvad I lyster.

 

Kontakt Røde Kors Hovedstaden på telefon 38 33 64 00 eller send en mail til rkh.tryghedsopkald@rodekors.

Her kan du melde dig som frivillig:

 

Vil du gerne hjælpe mennesker, der kæmper med ensomhed eller har brug for nogen at snakke med? Her får du forslag til steder, du kan melde dig som frivillig. Er du i tvivl om noget? Kontakt Frivilligcenter SR-Bistand, så kan vi hjælpe med at finde det helt rigtige frivilligjob til dig frivilligcenter@sr-bistand.dk// 35 39 71 97.

 

 

FRIVILLIGJOB.DK

Frivilligjob.dk er Danmarks største portal for frivilligt arbejde. Der bliver løbende slået nye frivilligjob op. Find dit næste frivilligjob her: https://frivilligjob.dk/

atharva-tulsi-Uv2BaNZjjvY-unsplash
Mangler vi noget?

 

Send os dit tip om foreninger, der tilbyder hjælp på Nørrebro eller i Nordvest – eller hvis der er foreninger, hvor man kan melde sig som frivillig. Skriv til os på: if@sr-bistand.dk.