Hvor kan jeg være frivillig juleaften 2023?

Har du lyst til at gøre en forskel juleaften? Hjælpe med at skabe gode rammer for mennesker, der måske ikke selv har mulighed for at holde jul? Eller kunne du godt tænke dig at holde jul med andre mennesker?

 

Der er mange steder, hvor du kan være frivillig juleaften. Her har vi lavet en liste, så du kan få overblik over mulighederne. Hold også øje med frivilligjob.dk. Her bliver der løbende slået annoncer på (du kan fx søge på “juleaften” ) 

 

Vi opdaterer listen løbende

 

eugene-zhyvchik-bbNd3wFwG0I-unsplash
PLEJEHJEM

Der er flere plejehjem, der ville blive glade for en ekstra hånd i form af hygge om beboerne og hjælp til at skabe de bedst mulige rammer juleaften. 

 

Følgende plejehjem søger efter frivillige juleaften:  

 

 1. Plejecenter Hørgården – Amager
 2. Ørestad Plejecenter – Amager

 

Mange andre plejehjem ville også blive glade for en ekstra hånd juleaften. Du kan eventuelt prøve at google dig frem til et nærliggende plejehjem – selv hvis de ikke har en specifik søgen efter frivillige, kan det være, at de ville blive glade for at modtage en forespørgsel på mail eller telefon. 

Kirkernes sociale arbejde  

Mange menigheder arrangerer juleaften i sognegårdene for mennesker, der godt kunne tænke sig at holde jul sammen med andre. 

 

Folkekirken.dk har lavet denne liste over, hvor du kan holde juleaften i 2023. Listen bliver løbende opdateret.

 

 • Brøndby strand kirke holder bl.a. jul d.24/12 2023. Læs mere her 

 

Er dit lokale sognehus ikke på listen? Mange andre menigheder arrangerer også juleaften. Kontakt dem evt. direkte og hør, om de har brug for hjælp juleaften.  

Sygehuse: 

Det er desværre ikke alle, der er raske nok til at holde jul, der hvor de gerne vil. Derfor forsøger sygehuse landet over hvert år at skabe nogle hyggelige rammer for deres patienter – og nogle sygehuse søger af og til frivillige, der har lyst til at hygge om patienterne juleaften. 

 

Patientstøtte samarbejder med flere sygehuse, hvor patienterne vil have glæde af frivillige  juleaften. Kontakt dem, for at høre, om der er et sygehus tæt på dig, der mangler frivillige juleaften.  

Jul for særlige målgrupper

Der findes mange andre initiativer, der skaber gode rammer for juleaften. Her er en liste med ideer til steder, du kan melde dig som frivillig:  

 

 1. Juleaften i Café Paraplyen, Frederiksberg
 2. Juleaften med Ungdommens Røde Kors Vestegnen – Høje Taastrup 
 3. Eventyrjul – jul for socialt udsatte børnefamilier i København og Århus (se også facebookside
 4. Røde Kors – Julevenner (meld dig som julevært og inviter gæster hjem juleaften)
 5. Boblberg – Julevenner
 6. Juleløses Jul (kan kontaktes på Juleloesesjul@gmail.com og efterlyser frivillig i deres facebookgruppe
 7. Juleaften med ASPA
 8. Jul på Koefods Skole – se opdaterede opslag i facebookgruppen 

35 39 71 97